EMPRESASERVEISPRODUCTES
LLARG
PLA
ESTRUCTURAL
TIGBRUSHPUBLICACIONSCONTACTE
NOTA LEGAL
POLÍTICA DE PRIVACITAT
ES EN CAT FR

Publicacions - Els tipus de corrosió en acers inoxidables: la corrosió per esquerdes

En aquest article s'analitza breument la corrosió per esquerdes en l'acer inoxidable o crevice corrosion.

Tot i les seves excel·lents propietats contra la corrosió, el deteriorament per reacció amb l'ambient també es pot donar en l'acer inoxidable, en major o menor grau en funció de la qualitat del mateix i de l'entorn en el que s'ubiqui.

Tal com vam veure en un anterior article sobre la corrosió per picadura o pitting corrosion, a nivell general hi ha dos grans tipus de corrosió, la uniforme i la localitzada.

La corrosió per esquerdes (també anomenada per escletxes) es trobaria dins del segon grup, apareixent en punts concrets del material (les esquerdes) que, quan estan submergides en una dissolució, contenen una porció de la mateixa aïllada. Aquest fet genera una diferent concentració d'oxigen entre ambdues parts, produint corrosió galvànica.

La presència de clorur contribueix a aquest tipus de corrosió, ja que la concentració del mateix destrueix la capa passiva d'òxid. Un cop arribats a aquest punt és només qüestió de temps que la capa destruïda es propagui a la base del metall, podent arribar a causar la corrosió de la totalitat del material.

De forma semblant al PREN analitzat en el seu dia (Pitting Resistance Equivalent Number), la corrosió per esquerdes també disposa d'un indicador per a la seva mesura, anomenat CCCT (Critical Crevice Corrosion Temperature).

No obstant, tot i poder-se utilitzar per comparar diferents tipus d'acers en relació a la seva resistència a la crevice corrosion, és necessari tenir en compte que no es tracta d'una constant com el PREN, havent-se doncs de dur a terme una medició experimental per a determinar-lo per a cada material.Per a més informació, no dubti a escriure'ns en el nostre formulari. Si ho preferiu, podeu posar-vos en contacte directament amb un dels nostres col·laboradors. Estem a la seva disposició!

PDF

Les més visitades

Els tipus de corrosió en acers inoxidables: la corrosió per esquerdes

En aquest article s'analitza breument la corrosió

+ INFO

La rugositat en l'acer inoxidable i la seva mesura

La rugositat és una unitat de mesura que defineix

+ INFO

Autobusos. Visió i experiència

Avui us portem aquest intersante article publicat

+ INFO

Cerca per categoria

+ ARTÍCULOS DIVULGATIVOS+ NOTICIAS DEL SECTOR+ LOS TIPOS DE CORROSIÓN EN ACEROS INOXIDABLES+ NOVEDADES